"Küldetésem van!" - Mozgó képzőkonferenciát rendeztünk a Vajdaságban

2017. augusztus 22. és 24. között „Küldetésem van!” mottóval háromnapos mozgó képzőkonferenciát szerveztünk a szerbiai Vajdaságba. A konferencián intézményeink 300 munkatársa és a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével meghívott 100 vajdasági magyar pedagógus vett részt.

Tovább...

Az utazás állomásai közt szerepelt az aracsi pusztatemplom, Nagybecskerek, Pétervárad, Galambóc, a Vaskapu, Belgrád, a Tarcal-hegy ortodox kolostorai és a karlócai Béke temploma. A Délvidék történelmével, kulturális örökségével való megismerkedés és a személyes kapcsolatok építése mellett a szakmai-módszertani képzésről változatos előadások, műhelyfoglalkozások gondoskodtak, melyekre rendhagyó módon a Duna vizén, alapítónk szavait idézve a "Bizalom" és "Bátorság" névre elkeresztelt konferenciahajókon került sor.

Prioritásaink közé tartozik, hogy világi munkatársaikat képezzük, megismertetjük velük az iskolanővéri karizma lényegét, bevonjuk őket saját életünkbe. Éves nevelési konferenciánknak eddig hagyományosan a rend egy-egy magyarországi intézménye (a debreceni Svetits, a szegedi Karolina, a makói SZIGNUM, a korábbi években pedig a budapesti Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont) adott otthont. Az eddigi évek inspiráló tapasztalatain felbátorodva helyeztük át most a helyszínt a magyarlakta Vajdaságba, ahol három településen (Nagybecskereken, Muzslyán és Kikindán) látnak el szolgálatot rendünk tagjai.

Köszönjük mindenkinek, aki munkájával, jelenlétével vagy támogatásával hozzájárult, hogy közös élményekkel gazdagodjunk, és felejthetetlen emlékeket vigyünk haza magunkkal mindnyájan!

További felvételekkel, fotókkal is jelentkezünk hamarosan, kérjük, figyeljék honlapunkat, Facebook-oldalunkat!

Sajtómegjelenés:

A vajdasági Magyar Szó riportja konferenciánkról

Beszámoló a VajdaságMa délvidéki hírportálon

 

 

 

 

 

 

A konferencia támogatói:

Renovabis

Miniszterelnökség – Nemzetpolitikai Államtitkárság

a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Magyar Nemzeti Tanács (Vajdaság), Hajnal Jenő elnök, Jerasz Anikó oktatási bizottság elnöke

Boldogasszony Iskolanővérek

Pro Porta Alapítvány

Patrona Hungariae Alapítvány

Stillmungusz Kulturális Alapítvány

Jablonczay Lenke Ifjúsági Egyesület

Boldogasszony Iskolanővérek Nagybecskerek

Szathmáry Karolina Kollégium Nagybecskerek

Tiszteletbeli Magyar Konzulátus Szörényvár

Molnár Endre konzul

Törökbecse, egyházközség

Karlóca, Katolikus Plébánia