Két napos kenutúra a Maroson 2018. július 14-15. között

A Maros meglehetősen magas vízállással és hordalékkal várt minket ezekben a napokban, de így is sikerült toboroznom egy lelkes és bátor csapatot, akik nem rettentek meg ezektől a hírektől, és vállalkoztak egy „extrém” Maros túrára.

Tovább...

A vízen töltött idő – a műanyagpalack hulladékokkal való gyakori találkozást leszámítva – nyugodtan telt. Balázs Katalin jól ismerte azokat a madarakat, amelyek szemmel tartották utunkat. A Maros – Perjámos „ecotour” kiadványban előzetesen utánanéztünk az útvonal természeti kincseinek.

Rendőrségi csónakon kívül más vízi járművel nem találkoztunk a Maros magyarországi szakaszán. Időnként sikerült a bokrok közé kormányozni kenunkat, de alapvetően biztonságosan (borulás nélkül) teljesítettük a kitűzött távot. Este a tábortűznél „paprikáskrumpli-levest” készítettünk csapatmunkában, és azt az utolsó cseppig meg is ettük, olyan finomra sikeredett.

A 2 napos utat egy „felderítő expedíciónak” szántam, ezért csak felnőtteket hívtam meg rá. A következő alkalommal már bátran fogok hívni szélesebb körből résztvevőket.

A kenutúra az EGYH-KCP-18-0626 azonosítószámú „Boldogasszony Forrása rekreációs és lélekmegújító programok a SZIGNUM-ban” című projekt keretében valósult meg.

Baráti Eszter M. Kinga nővér