Családi EMK-s szörftábor Balatonlellén

Idén nyáron 2018. július 5-10 között közel negyvenen - szignumos diákok, szüleik és önkéntes segítők - táboroztunk együtt a Balaton partján.

Tovább...

A tavalyi táborban merült fel igényként, hogy jó lenne a tábor tematikáját bővíteni: a konfliktuskezelés mellett szörfözni is tanulni. Ez idén- pályázati támogatással - valósággá vált.

Délelőttönként – Rambala Éva erőszakmentes kommunikációs tréner vezetésével – a szülők tréningen vettek részt. Ezalatt önkéntes segítők a gyerekeknek tartottak játékos foglalkozásokat.

Vasárnap este a tábortűznél verses, zenés, táncos színdarabokkal szórakoztattuk egymást. Egy ősbemutatótat is láthattunk.

A szörfök szakszerű összeszereléséhez és a szörfözés alapjainak elsajátításához létfontosságú támogatást kaptunk legfiatalabb önkéntesünktől, egyik nővértársam unokaöccsének, Gergőnek személyében.

Minden résztvevőnek köszönöm lelkesedését, segítségét a tábori feladatok elvégzésében. Külön köszönet a táborban szolgáló önkénteseknek: Gergőnek, Piroskának, Teréznek, Vikinek, továbbá Rambala Évának a szakmai program vezetéséért.

Táborunk az EFOP-1.3.5-16-2016-00823 kódjelű, „NEMZEDÉKEK HÍDJA - Társadalmi szerepvállalás erősítése közösségek építésével” pályázat támogatásával valósult meg.

Baráti Eszter M. Kinga nővér