Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya épületeinek energetikai felújítása - Záró sajtóközlemény

A Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya a KEHOP-5.2.3-16-2016-00078 azonosítószámú „Boldogasszony Iskolanővérek Magyar Tartománya épületeinek energetikai felújítása” című Európai Uniós pályázat keretében a tulajdonában álló Patrona Gimnázium (1092 Budapest, Knézich u. 3-13.) épületének energetikai felújítását valósította meg. A felújítás során az épület hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje, valamint megújuló energiaforrások felhasználása valósult meg. A megítélt támogatási összeg 180 millió forint volt, mely 100%-os intenzitású.

A Patrona Gimnázium épületének energetikai korszerűsítési munkálatai 2017. június 16-án kezdődtek meg. A munkálatok a kivitelezési szerződésnek és a kivitelezői ütemtervnek megfelelően valósultak meg, a vállalat határidőn belül, hibamentesen. A műszaki átadás-átvétel 2017. november 13-án sikeresen lezajlott, a vállalkozó a szerződésében foglalt határidőnek megfelelően teljesített, a munkaterületet visszaadta a megrendelőnek.

A kivitelezés befejezésével az épület külső falai és a lábazatok hőszigetelést kaptak, a meglévő fa nyílászárók helyére korszerű, gyárilag felületkezelt, ragasztott fa tokos és 3 rétegű üvegezésű nyílászárók kerültek. A fém nyílászárók helyére hőhídmentes alumínium profillal készült 3 rétegű üvegezésű nyílászárók kerültek beépítésre. A könnyűszerkezetes ablakpanelek helyett gipszkarton parapetfalak készültek. A gimnázium földszinti részében az emeleti födém alsó felülete kőzetgyapot szigetelést kapott. A gimnázium padlástéri részein az udvari nem beépített szárnyon a padlástér padlójára 15 cm járható hőszigetelést terítettek, valamint a padlástér elhatárolás fölé hőszigetelést helyeztek. Beépítésre került 2 db 58 kW-os levegő-víz üzemű hőszivattyú.

A fejlesztés eredményeként az épületben a hőszivattyúval kiegészített környezetbarát fűtéssel, valamint a hőszigeteléssel és a nyílászárócserével elérhető alacsonyabb gázfogyasztással a Boldogasszony Iskolanővérek hozzájárul a levegőbe kerülő szén-dioxid csökkentéséhez, valamint a későbbi generáció energiabiztonságához. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projektről bővebb információt a www.iskolanoverek.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Krecz Ildikó, pályázati irodavezető
Elérhetőség:
Telefonszám: +36 1 218 3438
E-mail: krecz.ildiko[at]iskolanoverek[dot]hu