Bizalom és bátorság jegyében indul 24. Általános Káptalanunk

Negyvenöt Boldogasszony iskolanővér gyűlik össze a világ minden tájáról szeptember 26. és október 24. között az egyesült államokbeli Marriottsville-ben a Boldogasszony Iskolanővérek 24. Általános Káptalanjára.

Tovább...

A magyarországi rendtartományt Lobmayer M. Judit tartományfőnöknő, valamint Gazdag M. Gemma és Ulrik M. Monika nővérek képviselik, Németh M. Luca nővér pedig tolmácsként segíti munkájukat.

 

 

 

A mostani káptalan témája "Bizalom és bátorság. Kevéssel is megelégedve, örömmel áldozzuk egész életünket azért az egységért, amelyért Jézus Krisztus küldetett."  A nővérek kettős céllal gyűlnek össze: hogy kijelöljék a közösség életének és küldetésének jövőbeli irányát, és hogy megválasszák az általános főnöknőt és tanácsosait a következő hat évre.

A nővérek kérik rendtársaikat, társult tagjaikat, családtagjaikat és barátaikat, hogy imádkozzanak értük az útkeresés és döntéshozás idején. Hálásak mindenkinek, aki mellettük áll és imádkozik értük, hogy továbbra is bátran tegyék kockára mindenüket, egész lényüket a Jézus Krisztustól kapott küldetés kedvéért.

Boldog Mária Terézia Gerhardinger 1833-ban alapította a Boldogasszony Iskolanővérek kongregációját Bajorországban. Az apostoli szerzetesi életet élő nők nemzetközi kongregációja ma több mint 2500 rendtagot számlál, akik öt kontinens 30 országában szolgálnak. Küldetésüket, hogy elmélyítsék a közösséget Istennel és az emberek között, a nevelés szolgálata által valósítják meg. Nevelésüket az a szemlélet hatja át, hogy a világ megváltoztatása a személyiség átformálásán keresztül valósulhat meg.


További információért keresse fel nemzetközi honlapunkat: www.gerhardinger.org vagy vegye fel a kapcsolatot kommunikációs koordinátorunkkal:

Patricia Stortz

pstortz2012[at]gmail[dot]com

Vagy keresse helyi kapcsolattartónkat:

Katona Zsófia

communicatio[at]iskolanoverek[dot]hu