„Életadó szerzetesség" - Idén is részt vettünk a szerzetesi zarándoklaton

 Idén április 14-én rendezték meg  a magyarországi szerzetesek zarándoklatát a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen. Az idei esemény témája: „Életadó szerzetesség – Szűz Máriával és Szent Józseffel a szerzetesi úton”.

Fotó: Merényi Zita, Magyar Kurír

Tovább...

Az előző napi gyalogos szakaszra (Szécsény és Szentkút között) hárman vállalkoztak közülünk: Hedvig nővér, Janka nővér és Ági posztulánsunk. A Katolikus Rádió reggeli hírműsorában Hedvig nővérrel beszélgetett a helyszínen Szerdahelyi Csongor, ezt ide kattintva hallgathatják meg.

Másik 15 nővérünk szombaton csatlakozott hozzájuk: a minket szállító buszon velünk együtt 11 női szerzetesrend osztozott. Gazdagító élmény volt, ahogy a mikrofon segítségével a rendek sorra bemutatkoztak egymásnak. Az út során közösen imádkoztuk a laudest, melyben a himnusz és a kiválasztott zsoltárok is az idei zarándoklat témájára, Szűz Mária és Szent József különleges apaságára és anyaságára, a szerzetesi hivatást választóknak is mintát adó önátadására segített ráhangolódni. Később a litániába minden útitársunk belefűzte saját rendjének szentjeit, boldogjait, tiszteletre méltó tagjait, közösen imádkoztunk hozzájuk.

A zarándoklatról részletes beszámolót és képgalériát találnak a Magyar Kurír katolikus hírportálon!>>

 

CsatolmányMéret
PDF ikon laudes.pdf400.59 KB